Artikkel

Hvordan behandle infertilitet med kirurgi

Behandle infertilitet med kirurgi

Av og til kan det være nødvendig å behandle infertilitet med kirurgi. Om fertilitetssjekken viser at du trenger et kirurgiske inngrep for å enklere kunne bli gravid vil vi sette sammen et eget team for deg, bestående av våre dyktige gynekologer som opererer deg om det er behov, før våre fertilitets leger hjelper deg med befruktningen. Målet er mindre stress og en tryggere reise for deg, hvor du kun trenger å forholde deg til én klinikk.
Hvordan behandle infertilitet med kirurgi
Kirurger som behandler infertilitet

Aktuelle operasjoner ved infertilitet

Hysteroskopisk fjerning av myomer og polypper

Om ultralyden ved fertilitetssjekken viser at du har polypp i livmorslimhinnen, anbefaler vi å fjerne disse før fertilitetsbehandling starter. Finner vi muskelknuter som er under 3 cm store som påvirker livmorslimhinnen anbefaler vi også å fjerne disse.

Blokking av trang livmorhals
Etter for eksempel konisering (fjerning av celleforandringer) kan livmorhalsen gro litt igjen, og det kan bli vanskeligere for spermier å nå inn til livmorhulen. Ved blokking av livmorhalsen kan vi kirurgisk utvide (dilaterer) livmorhalskanalen slik at den blir videre. Dette inngrepet gjøres dagkirurgisk i narkose.
Laparoskopisk blåfarge
Dette er en teknikk der vi undersøker at egglederne ikke er tette. Eggledere kan bli tette etter infeksjoner i buken (som for eksempel sprukken blindtarm), bekkeninfeksjon (eksempelvis klamydia) eller ved endometriose. Vi titter inn i bekkenet med et smalt og langt kamera vi fører inn via navlen, samtidig som vi fra livmorhalsen sprøyter inn blåfarge. Hvis egglederne er åpne, vil vi kunne se blåfarge i buken.
Diagnostisk laparoskopi og evt sanering av endometriose lesjoner
Ved mistanke om endometriose er det anbefalt å fjerne disse lesjonene før fertilitetsforsøk. Endometriose skaper et inflammatorisk miljø som i visse tilfeller kan være med å redusere sjansene for graviditet.
Assistert befruktning

Åpningstider for IVF-klinikken

Dette gjelder uke: 28 - 30

Sommeråpent for både enkel og utvidet sædanalyse hver tirsdag og torsdag.

Vi vil kunne gjennomføre inseminasjonsbehandling, med donorsperm eller partners sperm.

Det er fertilitetslege til stede gjennom hele sommeren og vi vil kunne utrede pasienter til behandling. For IVF pasienter er vi tilgjengelig på telefon mellom klokken 13:30 til 15:00, og e-post for oppfølging.

Behandlingsfrister før sommeren:
Siste mens før oppstart: FET/fryseforsøk:
20. juni.

Siste dato for oppstart hormonsprøyter ifm. egguttak (dersom du allerede har en avtale med oss): 
Antagonist: 22. juni
Agonist: 21. Juni

Siste egguttak: 3. juli
Siste ET/tilbakesetting: 8. juli